Zowel werkgevers als werknemers hebben baat bij een effectieve aanpak van het ziekteverzuim. De MKB verzuim-ontzorgverzekering zet daarom fors in op de kwaliteit van die aanpak. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze verzekering?

Deskundigheid

De verzekeraar werkt alleen samen met deskundigen die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Deze gecertificeerde en geregistreerde professionals ondersteunen en ontzorgen u bij alle verplichte dienstverlening rondom ziekteverzuim.

Casemanager

Bij (dreigend) langdurig ziekteverzuim stelt de verzekeraar een casemanager aan als uw vaste aanspreekpunt. De casemanager verzamelt alle adviezen van betrokken professionals en begeleidt het hele traject. Als werkgever krijgt u advies en ondersteuning bij de te nemen stappen.

Poortwachter-proof

Als u de adviezen van de casemanager opvolgt en alle re-integratie-inspanningen uitvoert, is een eventuele loonsanctie van het UWV voor rekening van de verzekeraar.

Premie

Verzuim in uw eigen bedrijf telt beperkt mee voor de hoogte van de premie. Hieraan is een bovengrens gesteld, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan als u toch een keer een geval van langdurig verzuim heeft in uw bedrijf.

Er zijn natuurlijk ook verzekeringen zonder het vignet ‘MKB verzuim-ontzorgverzekering’ die deze kenmerken (gedeeltelijk) hebben. Raadpleeg daarom uw financieel adviseur om te bekijken hoe de premie eruit komt te zien en wat voor u de beste keuze is.

Aangesloten branches

Partner logo Logo-branchorganisatie-Nederlandse-Bond-van-Bemiddelings-en-Uitzendondernemingen
Partner logo Logo ADN
Partner logo aannemersfederatie-200×147
Partner logo Logo-brancheorganisatie-Sociaal-Werk-Nederland
Partner logo ProVoet_Logo_PMS
Partner logo logo_vbw_FC_nw2020
Partner logo CLC-VECTA

Pin It on Pinterest

Share This