(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-K6TF9QV'); Heb jij al een basiscontract laten opstellen? - Loondoorbetaling bij ziekte
Artikel, Kennisbank

Heb jij al een basiscontract laten opstellen?

Iedere werkgever heeft een zorgplicht. Arbozorg gaat over de zorg van werkgevers voor de arbeidsomstandigheden in de organisatie. Het opstellen van een basiscontract hierbij is een wettelijke verplichting.  

Heb jij al een basiscontract laten opstellen?

Wat staat er in het basiscontract?

In het basiscontract staan de minimale eisen die geregeld moeten zijn als het gaat om arbozorg. Dit slaat op zowel de minimale zorg waar je als werknemer op kunt rekenen, maar ook de minimale zorg die je als werkgever moet kunnen bieden. Het basiscontract geeft dus inzicht in de preventie en arbozorg die werkgevers moeten bieden.

Zo staan er in dit contract werkafspraken voor de taken waarbij de werkgever een deskundige zoals een bedrijfsarts moet inschakelen, maar er is ook aandacht voor preventie. Op deze manier wordt er bijgedragen aan duurzame inzetbaarheid, krijgen werkgevers inzicht in hun verplichtingen en weten werknemers waar ze aan toe zijn. 

Bekijk dit filmpje van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor meer informatie over het basiscontract:

Lees meer op Arboportaal 

Meer informatie kun je vinden op het Arboportaal. Het Arboportaal is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vormt een bron van betrouwbare en relevante informatie over onder andere arbozaken, verzuim en arbeidsongeschiktheid. 

Meer weten over loondoorbetaling bij ziekte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom loondoorbetaling bij ziekte.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht

Meer weten over loondoorbetaling bij ziekte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom loondoorbetaling bij ziekte.

met een * gemarkeerde velden zijn verplicht

Voornaam
Achternaam
E-mail *
Toestemming *
 
Please don’t insert text in the box below!
Heb jij al een basiscontract laten opstellen?

Aangesloten branches
Verschillende branches doen mee met de campagne Loondoorbetaling bij Ziekte. Je kunt altijd bij jouw brancheorganisatie terecht voor advies. Sommige branches bieden zelfs een eigen verzekering aan. Wil jij weten hoe jouw brancheorganisatie het geregeld heeft? Klik dan voor meer informatie op de logo’s hieronder.