Hoe vermijd je zware administratieve lasten bij langdurige ziekte?
Zo’n plan van aanpak legt dus een behoorlijke administratieve druk op de werkgever. Het kost enerzijds veel tijd om zich goed in de materie te verdiepen, en anderzijds veel geld als hij ervoor kiest om het plan uit te besteden aan een externe partij. Daarbij zijn veel MKB-ondernemers soms alleen verzekerd voor de loonschade, en niet voor alle re-integratiekosten. Dit maakt het financiële plaatje nog complexer en ongunstiger.
Om MKB-ondernemers hierin te ontlasten, voorziet de MKB verzuim-ontzorgverzekering in een casemanager. Deze is volledig thuis in de materie en weet precies aan welke eisen het plan van aanpak voor de re-integratie moet voldoen dat de werkgever en werknemer moeten maken. De casemanager neemt de administratieve kant van het plan van aanpak zoveel mogelijk over. Dit betekent echter niet dat de werkgever zijn handen ervan af kan trekken. Zowel werkgever als werknemer blijven bij het plan betrokken en leggen zich toe op de overeengekomen afspraken. Zij hoeven echter niet meer na te denken over de manier waarop dit beschreven, ingevuld en verantwoord wordt.
Lees meer over de voordelen van de nieuwe MKB verzuim-ontzorgverzekering
Aangesloten branches
Verschillende branches doen mee met de campagne Loondoorbetaling bij Ziekte. Je kunt altijd bij jouw brancheorganisatie terecht voor advies. Sommige branches bieden zelfs een eigen verzekering aan. Wil jij weten hoe jouw brancheorganisatie het geregeld heeft? Klik dan voor meer informatie op de logo’s hieronder.