Loondoorbetaling bij ziekte
Regels rondom loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie zijn vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet verlangt dat de werkgever en werknemer zich samen met de arbodienst en bedrijfsarts inspannen om de werknemer zo snel weer aan het werk te laten gaan. Dit begint al in de eerste week waarin de werknemer ziek is.
Hoe bereid je je voor op een zieke werknemer?
4 opties voor een ziekteverzuimverzekering
Een werknemer die langdurig ziek is brengt een hoop regelwerk met zich mee én kan een behoorlijke kostenpost zijn. Voor grote werkgevers zijn de kosten voor een zieke werknemer vaak goed te dragen, maar kleinere werkgevers kunnen hierdoor in de financiële problemen komen.
Gelukkig kan een werkgever zich met een inkomensverzekering beschermen tegen de financiële risico’s bij langdurig ziekteverzuim. Een ziekteverzuimverzekering is de meest voorkomende vorm van een inkomensverzekering.
Zo’n 70% procent van de werkgevers met 25 of minder medewerkers heeft al een ziekteverzuimverzekering afgesloten. Ben jij benieuwd welke mogelijkheden er zijn als je te maken krijgt met een zieke werknemer? Je hebt keuze uit 4 verzekeringsopties, waarvan je in de tabel hieronder goed de voor- en nadelen kunt zien.
Scroll rechts
Geen verzekering
Je kunt ervoor kiezen om geen verzekering af te sluiten en de kosten zelf te dragen. Een verzuimverzekering is namelijk geen verplichting.
Verzekering zonder ondersteuning
Wil jij je wel verzekeren tegen loondoorbetaling, maar de re-integratie zelf regelen? Dan is deze optie iets voor jou.
Verzekering met ondersteuning
Met deze verzekering wordt de loondoorbetaling vergoed en krijg je gedeeltelijke ondersteuning bij re-integratie. Wel kan het zijn dat niet alles hiervoor vergoed wordt.
MKB Verzuim-ontzorgverzekering
De MKB Verzuim-ontzorgverzekering is een verzekering waarbij niet alleen de loondoorbetaling, maar ook de re-integratie volledig wordt vergoed.
Aangesloten branches
Verschillende branches doen mee met de campagne Loondoorbetaling bij Ziekte. Je kunt altijd bij jouw brancheorganisatie terecht voor advies. Sommige branches bieden zelfs een eigen verzekering aan. Wil jij weten hoe jouw brancheorganisatie het geregeld heeft? Klik dan voor meer informatie op de logo’s hieronder.
Meer weten over loondoorbetaling bij ziekte?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom loondoorbetaling bij ziekte.
De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht