Interview

“Je komt niet voor verrassingen te staan”

Esther Stoppelenburg is officemanager bij de C5 groep. Hier is zij verantwoordelijk voor de kantoororganisatie, project-, HR- en financiële administratie en verzekeringen. Wij spraken Esther over haar ervaringen met de MKB Verzuim-ontzorgverzekering (MKB VOV).

<strong>“Je komt niet voor verrassingen te staan”</strong>

Hoe ben je bij de MKB VOV terechtgekomen?

“Onze vorige reguliere verzuimverzekering liep sinds 2011, maar we waren er niet zo tevreden meer over. De kosten werden steeds hoger en we hebben zelfs een keer een loonsanctie gehad omdat een onderdeel van de wet verbetering poortwachter niet voldoende was uitgevoerd. Tijdens een verzuimtraject ben je ontzettend afhankelijk van verschillende partijen en het is dan extra belangrijk dat de begeleiding, naast de dekking van de verzekering, goed is. Uiteindelijk ben ik gaan kijken naar een passend alternatief en zo bij de MKB VOV terechtgekomen.”

Wat zijn de redenen geweest om voor deze verzekering te gaan?

“Uit de vergelijking met reguliere verzuimverzekeringen bleek dat de MKB VOV iets duurder was, maar nog altijd goedkoper dan onze lopende verzekering. Wat ons vooral aansprak waren de extra voordelen. De uitgebreide dekking is heel interessant. Zo is een arbeidsdeskundig onderzoek inbegrepen en worden de kosten voor het 2e spoortraject vergoed en ook worden de interventiekosten 100% vergoed als een arboarts dit adviseert. Dit zijn kosten die anders behoorlijk kunnen aantikken, vooral als je een wat kleinere organisatie hebt. En de poortwachtersgarantie was voor ons heel fijn, zodat er geen loonsanctie meer opgelegd kon worden.”

Ook interessant: Is de MKB Verzuim-ontzorgverzekering duurder dan andere verzuimverzekeringen?

Ben je nog ergens tegenaan gelopen?

“Om de poortwachtersgarantie te kunnen bieden wordt er gewerkt met een vaste arbodienst. Het zou fijn zijn als we daar een vrijere keuze in zouden hebben. Met name omdat we met onze huidige arbodienst wat wisselingen van de wacht hebben gehad. Al kun je dit met een vrij gekozen arbodienst natuurlijk ook hebben. Ook is de overstap naar een andere arbodienst best een ‘ding’ geweest. De overstap naar een nieuwe verzekering is meer een administratief verhaal, maar de overstap naar een arbodienst, en dan met name de overdracht van de verzuimdossiers, heeft wat meer voeten in de aarde. Dit treft namelijk ook je (zieke) medewerkers.”

Lees ook: Wisselen van verzuimverzekering. Kan dit als een werknemer al langdurig ziek is?

Wat zijn jouw positieve ervaringen met de MKB VOV?

“Op dit moment hebben we gelukkig geen nieuwe verzuimdossiers waardoor we niet veel kunnen zeggen over onze ervaring. Wel hebben we een verzuimdossier dat al langer liep. Hiervoor hebben we berichtgeving gehad dat we voldoen aan de re-integratieverplichtingen van de wet verbetering poortwachter. Dit is het fijne van de MKB VOV. Door de uitgebreide dekking kom je niet voor verrassingen te staan maar weet je waar je aan toe bent, wat ook positief is voor het verzuimtraject. Kosten zijn hierin geen issue meer.”

Aangesloten branches
Verschillende branches doen mee met de campagne Loondoorbetaling bij Ziekte. Je kunt altijd bij jouw brancheorganisatie terecht voor advies. Sommige branches bieden zelfs een eigen verzekering aan. Wil jij weten hoe jouw brancheorganisatie het geregeld heeft? Klik dan voor meer informatie op de logo’s hieronder.